Ervaringen van ouders

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
18 berichten.
Tessa Tessa heeft geschreven op 18 september 2023 om 11:01
Door de cursus heb ik nog meer zelfvertrouwen gekregen en mijn man heeft een realistischer beeld gekregen van de bevalling door de filmpjes tijdens de cursus. Wij vonden het heel fijn dat Laura niet zweverig was en zelf werkzaam is in het ziekenhuis. De achterliggende gedachte van de cursus spreekt ons erg aan, geloven in de kracht van de vrouw en als je ontspannen bent kun je meer aan. De oefeningen hebben bijgedragen aan kalm te zijn tijdens de bevalling. Verder zijn we een realistisch stel en hebben niet iets tegen de medische wereld, fijn dat Laura ons in onze waarde liet.
Jennifer Jennifer heeft geschreven op 4 september 2023 om 20:19
Mijn man en ik hebben samen de cursus Hypnobirthing gevolgd bij Laura. Het was een hele fijne cursus waarin alle ruimte was voor vragen. De filmpjes die we bij elk begin en einde van een sessie bekeken, waren bijzonder om te zien en gaven een goed beeld van hoe een geboorte eruit kan zien. De oefeningen en informatie gaven inzicht in het geboorteproces. Laura heeft heel veel ervaring met geboortes en heeft daardoor veel kennis hierover, dit was te merken tijdens de cursus. Ik vond het van te voren best spannend om een kind te baren, maar dankzij te cursus heb ik het vertrouwen in mijn man en mij gekregen dat we dit samen zouden kunnen. En dat bleek ook! De cursus heeft ons geholpen om de geboorte te hebben die wij voor ogen hadden. Ik weet dat ik tijdens de geboorte pijn gehad heb, maar kijk (hoe gek dat ook klinkt) vooral terug op een ontspannen geboorte van mijn zoon.
Helen Helen uit Delft heeft geschreven op 30 juli 2023 om 07:18
Dankzij de hypnobirthing cursus van Laura gingen wij met vertrouwen de bevalling tegemoet. Van tevoren waren we sceptisch of het niet te zweverig voor ons zou zijn, maar dat was het zeker niet. Er zaten elementen tussen die daar soms naar neigde maar het overgrote gedeelte was voor ons beide heel leerzaam en bruikbaar. Heel veel van wat we hebben geleerd hebben we ook allebei toegepast tijdens de geboorte. Het was fijn om er in aanloop naar mijn verlof elke week samen zo bewust mee bezig te zijn. Dankzij Laura’s ervaring in het ziekenhuis waar ik wilde bevallen kon ze naast de hypnobirthing ook hele praktische tips met ons delen. Zowel mijn partner als ik zelf hebben de cursus als heel nuttig en leerzaam ervaren!
C C heeft geschreven op 4 augustus 2022 om 13:38
Ik vond de cursus heel helpend in de voorbereiding op de bevalling. De filmpjes waren voor ons een goede vorm van exposure en door de heldere uitleg van Laura wisten we beter wat we konden verwachten en wat onze wensen waren voor de bevalling. Hierdoor hadden wij vertrouwen in de bevalling en konden wij zonder (ongezonde) spanning uitzien naar de geboorte van ons zoontje. Van te voren waren wij bang dat het zweverig zou zijn maar dit bleek niet zo te zijn. Het boek is erg Amerikaans en vonden wij soms een wat overromantisch beeld geven, desondanks was het wel prettig om de informatie van Laura te kunnen teruglezen. Wij vonden Laura een heel prettige, vriendelijke en nuchtere houding hebben en zij gaf de mogelijkheid om zelf de oefeningen te kiezen die voor ons helpend waren. Wij kijken terug op een mooie geboorte die (grotendeels) is verlopen zoals gehoopt. De fijne sfeer en het vertrouwen die wij daarbij konden creëren hebben we zeker (mede) te danken aan de cursus en aan Laura.
S S heeft geschreven op 3 augustus 2022 om 16:37
De cursus bij Laura hebben wij ervaren als een fijne manier om ons op de geboorte voor te bereiden. Voor ons was het waardevol het echt samen te doen, door 5x naar de cursus te gaan en daarnaast er thuis nog mee bezig te zijn wordt het echt een proces van met z’n tweeën. We hebben in de cursus zowel veel geleerd over het lichamelijke proces als de invloed die je zelf hebt hierop door ontspanning en een positieve mindset. Dat, samen met de positieve geboortefilmpjes, hebben angsten weggenomen en vertrouwen gegeven. De kennis van Laura uit de ziekenhuiswereld en wat nuchterdere instelling naast de soms wat Amerikaanse inslag van de hypnobirthing/het boek waren een mooie combinatie voor ons. De cursus heeft echt geholpen kennis en vaardigheden aan te leren en laura’s concrete tips hebben ervoor gezorgd dat wij ook in het ziekenhuis een zo ontspannen mogelijke setting hebben gecreëerd en geboorte hebben gehad. Dat Laura na de cursus bereid was mee te denken, voelde heel helpend en betrokken.
A&M A&M heeft geschreven op 22 december 2021 om 17:23
Wij hebben de hypnobirthing cursus van Laura als zeer informatief ervaren. In de lessen neemt ze je mee door de verschillende fases van de bevalling. Ze legt alles helder, nuchter en respectvol uit aan de hand van een presentatie met verschillende filmpjes en oefeningen. Er is ruime mogelijkheid voor vragen en je krijgt handige hand-outs mee met oefeningen om thuis te doen. Laura zelf combineert haar Hyponobirthing coachschap met jarenlange ervaring als verpleegkundige op de kraamafdeling van het ziekenhuis. Dit zorgt ervoor dat ze haar ervaringen vanuit beide werelden kan delen. Hoewel de bevalling bij ons anders is gelopen dan we hadden gewenst, heeft Laura ons goed voorbereid en vertrouwen in het bevallingsproces gegeven. Ook hebben we geleerd dicht bij onze wensen te blijven en daarover het gesprek aan te gaan. Bedankt, Laura!
Phoei Phoei uit Delft heeft geschreven op 28 december 2020 om 16:46
Begin van dit jaar hebben we bij Laura hypnobirthing gevolgd. Laura geeft je handvaten om je voor te bereiden naar geboorte van je kleine. Hypnobirthing kan zweverig/Amerikaans zijn, maar het fijne aan Laura is dat ze nuchter is en kijkt naar wie haar deelnemers zijn. Ze geeft wel alle stof mee, zodat je zelf kan bepalen wat er bij jou past om toe te passen. Door haar informatie, tips en haar openheid om vragen te stellen, waren we voorbereid op onze eerste bevalling. Ondanks de rugweeen, hebben de ademhalingstechnieken echt geholpen (heb nog een stuk film kunnen kijken..). En is de geboorte vrij snel verlopen, met onder andere dank aan de ademhalingstechnieken en positieve mindset (wat je later nog steeds kunt gebruiken 🙂 Dankjewel Laura! Groetjes van Vigo en zijn papa en mama
Manon Manon uit Den Haag heeft geschreven op 3 december 2020 om 09:19
Na een pittige eerste bevalling heb ik de cursus samen met mijn man gevolgd. De privecursus heeft mij (ons) heel veel inzicht gegeven in alle keuzes die je mag maken en de processen die plaats vinden in je lijf. Hierdoor had ik veel meer vertrouwen en voelde ik me voorbereid. Uiteindelijk liep alles anders (zoals bij veel bevalling) maar door de hypno birthing technieken bleef ik vetrouwen hebben en uitkijken naar de geboorte. Ik heb me bij deze tweede bevalling dan ook vooral heel dankbaar gevoeld. Bedankt Laura, Liefs uit Den Haag!
Merel Merel uit Delft heeft geschreven op 17 augustus 2020 om 13:14
Laura heeft ons een hele fijne cursus gegeven waardoor wij vol vertrouwen de bevalling tegemoet gingen. Tijdens de bevalling kon ik tussen de weeën goed ontspannen waardoor mijn ontsluiting snel vorderde (binnen 6 uur volledige ontsluiting, eerste kind). Daarnaast heeft Laura ons veel informatie gegeven over de theoretische kant van de bevalling en hoe we de bevalling 'in eigen hand' konden houden. Dit heeft ons erg geholpen aangezien er nogal wat onvoorziene gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. Het werd uiteindelijk een spoedkeizersnede maar we kijken niet met een naar gevoel terug op de bevalling. Dit mede door de cursus en hulp van Laura. Nogmaals super bedankt, Laura! Liefs, IJs, Otis en Merel
Linda Linda uit Voorhout heeft geschreven op 4 mei 2020 om 18:16
Het volgen van de cursus was een prettige manier om ons voor te bereiden op de geboorte van onze zoon. Het gaf ons vertrouwen dat we dit samen konden en zonder/met minder angst uit te kijken naar de geboorte. Het was ook fijn om bewust bezig te zijn met de baby die in je buik groeit. De ontspanningsoefeningen waren heel prettig, ook al tijdens de zwangerschap om tot rust te kunnen komen. Er was tijd en ruimte om alle vragen en onzekerheden te bespreken. De cursus gaf ons handvatten om te bedenken wat voor ons belangrijk zou zijn tijdens de geboorte. Het grootse deel van de ontsluitingsfase lukte het goed om de golvingen op te vangen in een ontspanbad. Tijdens deze fase hebben we de verloskundige gevraagd de kamer te verlaten, omdat we samen een goed team waren. Helaas vorderde de ontsluiting niet voldoende en werd ik overgedragen aan het ziekenhuis. Alle keuzes daarna hebben we weloverwogen gemaakt, mede dankzij de voorbereiding, waardoor ik op een prettige manier terugkijk op de geboorte. Nogmaals bedankt! Lieve groet, Hein, Linda en Bram
Robin, Gijs en Marijn Robin, Gijs en Marijn uit Den Hoorn heeft geschreven op 21 april 2020 om 23:33
De cursus heeft mij geholpen om met een goed en gesterkt en ontspannen gevoel mijn bevalling in te gaan. Voorheen dacht ik altijd in het ziekenhuis te willen bevallen, maar de cursus heeft mij enthousiast gemaakt over thuisbevallingen. Dit wilde ik dan ook erg graag. Helaas besloot mijn zoontje wat langer te blijven zitten waardoor het alsnog een ziekenhuisbevalling met inleiding werd. Hierdoor heb ik helaas vrijwel alle hypnobirthing technieken moeten laten gaan. Maar ik ben er van overtuigd dat de cursus mij wel heeft geholpen om desondanks met een positief gevoel en op een ontspannen manier door de geboorte te gaan. Ik kijk dan ook enorm trots en met een heel fijn gevoel terug op mijn bevalling, ondanks dat deze behoorlijk pittig was. Daarnaast was het erg fijn om wekelijks samen met elkaar stil te staan bij onze zwangerschap en de geboorte. En last but not least is Laura erg vriendelijk en bekwaam. Ik raad de cursus hypnobirthing dan ook aan iedereen aan.
Froukje c.s. Froukje c.s. heeft geschreven op 18 april 2020 om 16:30
Beste Laura, bedankt voor de fijne cursus hypnobirthing bij jou. De cursus gaf ons een goede voorbereiding op de bevalling, vooral doordat het hielp om ontspannen en met vertrouwen de bevalling in te gaan. We kregen allerlei technieken, oefeningen en ideeën aangereikt, waaruit we konden meenemen wat bij ons paste. Zo was voor ons bijvoorbeeld het zien van filmpjes van hypnobirthing-bevallingen heel waardevol, en ook de ontspanningsoefening met geluidsopname werkte fijn. Je was voor ons een fijne docent. We vonden het heel prettig dat we altijd met vragen bij je terecht konden. Je grote ervaring met geboortepraktijken in Nederland nu (zelfs specifiek in het ziekenhuis waar wij eventueel zouden bevallen) was een geweldige aanvulling op de algemene, oorspronkelijk Amerikaanse, hypnobirthingcursus. Mede dankzij de cursus gingen we al met aardig positieve verwachtingen de bevalling in, maar hoe soepel, vlot en prettig het grootste deel van de bevalling verliep verbaasde ons toch nog. Bij de ontsluitingsweeën werkte focus op de ademhaling goed; de weeën voelden zo goed te verdragen dat ik lang bleef denken dat het nog voorweeën zouden zijn. ’s Ochtends werden de weeën intenser en besloten we de verloskundige te bellen; toen zij niet veel later aankwam kon ze al 9 centimeter ontsluiting constateren. In de uitdrijvingsfase kon ik me aanvankelijk goed overgeven aan de weeën. Maar helaas: mijn forse zoon van 41,5 week had tijdens de het persen zijn hoofd ongunstig gedraaid en de uitdrijving kwam niet verder. We moesten omschakelen van de gehoopte natuurlijke bevalling thuis naar een keizersnede in het ziekenhuis. Gelukkig lukte dit zonder paniek en met enige berusting, en met prettig contact met de zorgverleners.
Manon Manon heeft geschreven op 6 maart 2020 om 14:14
Beste Laura, Na een goede (geen medicatie/ingrepen), maar zeer pijnlijke bevalling van onze eerste zoon waar ik vooral aan het vechten was tegen de pijn en heel mijn lichaam verkrampt was, wilde ik mij dit keer beter voorbereiden. Waar ik voorheen yoga al te zweverig vond besloten we nu voor Hypnobirthing te gaan. Je hebt goed met ons meegedacht om de cursus zo nuchter mogelijk te houden en wij hebben de dingen eruit gehaald waar wij ons goed bij voelden. Tot aan de dag van de bevalling was ik bang dat ik niet in mijn 'bubbel' zou komen, maar niets bleek minder waar. Ik werd wakker van de voor-weeën en ben mij na het ontbijt direct op mijn ademhaling gaan focussen terwijl mijn man onze oudste zoon naar de opvang bracht. Ik ben heel rustig gebleven en kon de weeën goed opvangen. Wij hebben daardoor lang getwijfeld om de verloskundige te bellen omdat het vrijwel pijnloos verliep. Omdat de weeën al een uur heel regelmatig en relatief kort op elkaar zaten besloten we toch te bellen. Ik bleek al op 5cm te zitten en we konden direct de auto in naar het ziekenhuis (wat wij wilden). Waar ik me bij mijn eerste bevalling druk maakte of ik de rit naar het ziekenhuis wel zou overleven met die helse pijn was het nu mijn man die zich druk maakte om het verkeer:). In plaats van het ziekenhuis verkrampt met de rolstoel in, liep ik dit keer rustig naar de verloskamers met af en toe een korte pauze voor het opvangen van een wee, wat een verschil! Eenmaal op de verloskamers bleek ik na een uur al op 9 cm te zitten en kort daarna braken mijn vliezen. Al snel volgde de persdrang en na een actieve persfase van slechts 3 minuten was daar onze zoon, gezond en wel, hij deed het super! Toen ik mijn zoon in mijn armen had overheerste een gevoel van trots! Dat is niet meer weg gegaan en waar ik de vorige keer riep 'dit doe ik nooit meer', zei ik nu direct dat ik er positief op terug keek en dat als ik het op deze manier zo nog een keer zou doen. Zo snel en pijnloos als de bevalling verliep, verliep mijn eigen herstel na de bevalling dit keer ook sneller. We mochten ruim 2 uur na de bevalling weer naar huis waar de kraamzorg al stond te wachten. Onze oudste zoon had 's ochtends geen idee en kwam s'middags thuis als grote broer, heel bijzonder:) Nogmaals heel erg bedankt voor jouw hulp!
Martijn, Talitha, Elianne en Yinthe Martijn, Talitha, Elianne en Yinthe uit Hillegom heeft geschreven op 28 februari 2020 om 19:53
Lieve Laura Bij de zwangerschap van ons eerste wondertje hebben we de cursus bij jou gevolgd en hebben we een hele fijne bevalling mogen ervaren. Toen ik weer zwanger was wist ik dat ik weer gebruik wilde maken van alle aanreikingen die we geleerd hebben. Al snel merkte ik dat veel nog 'in mijn lijf' zat. Wanneer ik de regenboog ontspanning opzette hoefde ik weinig moeite te doen om te ontspannen. We hebben de hand outs nagelezen en heb de ademhalingsoefeningen regelmatig geoefend. Dit keer wilde ik heel graag een badbevalling. En dit is ook gebeurd. Nadat ik in alle ontspanning de golvingen heb opgevangen ben ik bij volledige ontsluiting in bad gegaan. Dit was heel ontspannen en na een half uurtje is onze lieve Yinthe geboren! Ze kwam prachtig boven water en hoefde niet eens te huilen! Wat een ontspannen geboorte was dit! Lieve Laura, bedankt voor alles! En ik raad iedereen aan om via Laura de cursus te volgen! Liefs Martijn, Talitha, Elianne & Yinthe
Youri, Paula en Roan Youri, Paula en Roan uit Leiderdorp heeft geschreven op 10 oktober 2019 om 18:52
Beste Laura, Al vanaf begin van zwangerschap wisten wij dat we ons wilden voorbereiden op bevalling middels hypnobirthing. Via mijn zus kwamen we met jou in contact en hebben we een privé cursus gedaan. Wat hebben wij dit als fijn ervaren!! Persoonlijke aandacht en we konden met een gerust hart onze vragen kwijt. Het heeft ons geholpen om een super mooie belevenis van de bevalling te ervaren. Het gaf ons houvast en handvaten om vertrouwen hebben in ons zelf! We raden iedereen de cursus hypnobirthing aan! En zeker de privé cursus is een aanrader! Dankjewel voor alles!
Suzanne, Erwin en Emily Suzanne, Erwin en Emily heeft geschreven op 6 maart 2019 om 10:35
Al vrij snel nadat ik zwanger bleek, wisten mijn man en ik dat we graag een cursus hypnobirthing wilden doen. Het idee erachter en het natuurlijke proces sprak ons erg aan. De cursus bij Laura was erg prettig en we voelden ons op ons gemak. We hoopten heel erg dat de bevalling spontaan op gang zou komen, maar dit mocht helaas niet zo zijn. Met 40+3 ging mijn bloeddruk omhoog en met 40+6 ben ik ingeleid met weeënopwekkers en de hele medische poespas. Ik vond dit zeer intens. De gehoopte kalme geboorte heb ik niet ervaren. Hoewel ik wel degelijk wat aan de cursus gehad heb. De oefeningen tussendoor maakten de weeën iets dragelijker en ik kon goed merken als ik gestoord werd (bijv. door iemand die binnen kwam) dat ik eruit was en de weeën heftiger waren. Daarnaast waren we goed op de hoogte van mogelijkheden en bewegingsvrijheid. Daardoor heb ik ondanks dat ik medisch ben bevallen een draadloze meter gekregen, kon ik zelf naar het toilet en heb ik op een fitnessbal gezeten. Ook met een medische bevalling is er veel mogelijk en heb je baat bij de cursus. Suzanne, Erwin en Emily
Niels, Bianca & Roos Niels, Bianca & Roos heeft geschreven op 18 oktober 2018 om 14:34
Lieve Laura, Tijdens ‘onze’ zwangerschap van ons eerste kindje volgden we de Hypnobirthing-cursus die door jou werd gegeven. De lessen vonden bij ons thuis plaats, dit was zeer prettig omdat je tijdens de verschillende ontspanningsoefeningen je dan ook optimaal kan ontspannen op je eigen bankstel in je eigen vertrouwde woonomgeving. Samen met ons nam je uitgebreid de tijd tijdens de lessen om de verschillende stadia van de bevalling door te nemen, dit was voor mijn man dan ook zeer bruikbaar tijdens de ontsluitingsfase van de bevalling omdat hij mij tijdens de verschillende stadia hierdoor op de juiste manier wist te ondersteunen. De Hypnobirthing-cursus heeft ons beiden handvaten gegeven die we tijdens de bevalling konden gebruiken, wat voor mij resulteerde in een rustige en ontspannen bevalling waarbij ik de ‘pijn’ door middel van mijn (buik) ademhaling goed onder controle kon houden. Door de cursus ontwikkel je de vaardigheden om de ontspanning in je eigen lichaam te vinden. Onze dochter is thuis geboren, een geboorte die we beiden als zeer prettig hebben ervaren en dan ook nooit zullen vergeten! Laura neemt je tijdens de cursus mee in de Hypnobirthing, je leert de werking van de baarmoederspier kennen tijdens de bevalling, je oefent met verschillende ontspanningsoefeningen tijdens meerdere casussen, je oefent de diepe ontspanning door middel van het luisteren naar de Regenboogontspanning & je krijgt verschillende handvaten die je kunt gebruiken tijdens de bevalling die je persoonlijk zelf bruikbaar vind waarbij Laura de bijpassende cursusmaterialen aanbied. Wij kijken terug op een zeer prettige ontspannen bevalling van ons mooie lieve meisje, mede door het volgen van deze Hypnobirthing-cursus bij Laura! Liefs Niels, Bianca & Roos
Talitha, Martijn & Elianne Talitha, Martijn & Elianne heeft geschreven op 1 juni 2018 om 14:31
Lieve Laura, Dankzij jou en je lessen hebben we een hele fijne en ontspannen geboorte ervaren. Onze lieve dochter Elianne is thuis ter wereld gekomen. Tijdens de lessen bij ons thuis hebben we veel handvaten gehad om goed te leren ontspannen en ook de diepe ontspanning mogen ervaren. Ruimte en tijd voor vragen, ervaring en gevoelens. En voldoende tijd om de inhoud van de lessen te bespreken en te oefenen. Erg prettig om al deze oefeningen in je eigen veilige omgeving te kunnen doen en dan ook tijdens de geboorte makkelijk op te pakken. Tijdens de geboorte, had ik echt wel even tijd nodig om de ontspanning te vinden en de juiste houding en plek. Maar met even zoeken en ondersteuning van mijn man lukte het. Hierdoor kon ik de ontsluitingsfase veelal ontspannen doorkomen en mijn lichaam het werk laten doen. De overgangsfase kon ik ook goed voelen en kon ik wennen aan de nieuwe situatie en kon ik hierdoor ontspannen overgaan in de uitdrijvingsfase. Ook dit hebben we ontspannen kunnen doen en hielden we een tijd later een prachtige dochter is onze handen. Beide hebben we het als zeer prettig ervaren, de avonden, fijne voorbereiding en konden we elkaar ondersteunen in de het geboorteproces. Konden we elkaar aanvullen waar nodig en bleven we beide ontspannen. Ook heb ik de geboorte niet als ontzettend pijnlijk ervaren. Wil niet zeggen dat ik geen pijn gevoeld heb maar door de ontspanning en het aan mijn lijf over te laten werd het allemaal heel dragelijk waardoor ik het niet als pijnlijk heb ervaren. Dank je wel voor deze liefdevolle en waardevolle herinnering! Liefs Talitha, Martijn & Elianne

Reacties zijn gesloten.